Будь-яке м’ясо та курка в тому числі зазвичай не зберігаються довго. Але ми навчилися зберігати смак тієї ж курки на цілий рік, причому без холодильника: просто розкладаємо банки, готуємо і потім дістаємо по необхідності.
Інгредієнти: 4 кілограми курки (зручніше взяти одні гомілки та крила), 4 чайні ложки солі, 4 столові ложки 4% оцту, 4 цибулини, пучок петрушки, чорний перець, паприка.
Курку обов’язково промиваємо, просушуємо паперовими рушниками, перекладаємо в глибоку миску та засипаємо сіллю, чорним перцем та паприкою. Туди ж вливаємо оцет і перемішуємо.
Тепер беремо чисті сухі банки і кладемо на дно кілька товстих колець цибулі та трохи петрушки. Слідом заповнюємо банки куркою, зверху знову кладемо цибулю та петрушку.
Закручуємо банки кришками. Застеляємо рушником велику каструлю. Ставимо в неї банки та наливаємо воду, вона має повністю закрити банки. Ставимо каструлю на плиту та на середньому вогні доводимо до кипіння. Потім знижуємо вогонь до мінімуму та тримаємо банки ще 5 годин.
При температурі не вище 10 градусів, приготовлена таким чином курка зберігається рік і не втрачає своїх смакових якостей.