Такий бісквіт підійде і просто для вечірнього чаювання та для торта. Сирний бісквіт виходить дуже ніжний, м’який, повітряний – ну просто ідеальний. Подобається мені набагато більше, ніж звичайний бісквіт. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
- сир домашній – 150гр
- борошно – 250гр
- яйця – 2 шт
- цукор – півсклянки або третина склянки (за смаком)
- масло вершкове – 100 гр
- сода, гашена оцтом – 1 ч.л.
- сіль 0,5 ч. л.
Ділюся рецептом приготування:
Головний інгредієнт сирного бісквіту – це сир. Краще брати пожирніший і не сухий. Сир протираємо через сито або блендером.
Додаємо до сиру цукор, сіль, соду, гашену оцтом. Далі кладемо яйця і розтоплене вершкове масло (воно має трохи охолонути).
Розмішуємо до однорідності та частинами додаємо просіяне борошно. Готове тісто викладаємо у форму, змащену масломі ставимо в духовку. Готується сирний бісквіт 35-45 хвилин за температури 180 градусів.
Час приготування залежить від духовки. Бісквіт відразу не виймайте із форми. Дайте йому постояти хвилин 10-15 – якраз встигнете приготувати чай.
Бісквіт можна посипати зверху горіхами, цукровою пудрою або розрізати на коржі та промазати будь-яким кремом.
Дуже смачною виходить, приготуйте – не пошкодуєте. Приємного апетиту!